Українці на карантині масово почали пити антибіотики

Поділитися:

Споживання антибіотиків в Україні зросло в три з половиною рази, проти торішніх показників, як повідомляють у МОЗі. Такий попит, зокрема, пояснюють пандемією коронавірусу і запевняють – фармацевтичні виробники повністю забезпечені сировиною, як передає “Перший Діловий” телеканал.

А ситуацію щодо забезпечення наявності ліків та засобів індивідуального захисту в аптеках – тримають під контролем. Тим часом фармокмпанії продовжують наживатися на ковідній паніці.

Офіційні статистичні дані свідчать: у вересні ціни на ліки знову зросли. Так, ціна на антибіотики вітчизняного виробництва зросла на майже 2 відсотки від початку карантину. А на імпортні медикаменти майже на 3%.

Водночас в експертному середовищі заявляють: Україна стала світовим лідером за кількістю підроблених ліків. І ця статистика щороку лише зростає.

Нині ж ділки продають фальшиві тести, і навіть неіснуючі ліки від коронавірусу, на порожньому місці підіймаючи мільйони.

Нагадаємо, що з настанням нового тижня лабораторії МОЗ підтвердили 8687 нових випадків коронавірусу: з них дітей – 350, а медпрацівників – 321.

При цьому даний показник не свідчить про зниження динаміки захворювання на коронавірус, оскільки на вихідних днях лабораторії не працюють на повну силу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу