Український бізнес активно бере участь в тендерах через коронакризу

Поділитися:

Згідно з інформацією в прес-релізі Prozorro, пандемія коронавірусу підштовхнула бізнес активніше подаватися на державні тендери.

“Prozorro провело дослідження активності учасників публічних тендерів під час пандемії. Як виявилося, викликана коронавірусом економічна криза підштовхнула бізнес активніше подаватися на державні тендери”, – йдеться в повідомленні.

Відомо, що з квітня 2020 по березень 2021 на тендерах Prozorro змагалися понад 67 000 учасників – це на 25% більше, ніж в аналогічному періоді 2019-2020 років. Для порівняння, до того кількість підприємців, які брали участь в державних тендерах, щорічно зростала на 1-3%.

Слід зазначити, що всього з квітня 2020 року по березень 2021 на тендерах Prozorro бізнес уклав з державою контрактів на 500 млрд грн. У цей період вперше вирушили на торги 13 000 учасників, які підписали контракти на 32 млрд грн. В середньому це майже 2500000 грн на учасника.

“У період економічних криз все більше підприємців розглядають публічні закупівлі як спосіб знайти нові ринки збуту. І введення обов’язкових спрощених закупівель в Prozorro від 50 тис. Грн, яке майже збіглося за часом з початком пандемії, послужило важливою підтримкою для малого і середнього бізнесу. З Відтоді в Prozorro вже відбулося понад 170 000 спрощених закупівель на невеликі суми – раніше вони б відбувалися без конкурсу, а зараз кожен підприємець може прийняти в них участь “, – стверджує генеральний директор ДП” Прозорро “Василь Задворний.

Нагадаємо, що у Львові збираються продати компост через державну систему Prozorro. Про це повідомляє міський голова Львова. «Сьогодні Львів уже починає продавати сміття на аукціоні. Точніше компост, який виготовляють з харчових і садових відходів », – сказав мер.

Раніше повідомлялося, що в українському уряді прийняли Порядок застосування податковими органами заходів впливу у вигляді штрафних санкцій до юридичних осіб (крім уповноважених установ) за порушення вимог валютного законодавства. Зокрема, мова йде про закон №524, який був оприлюднений від 26 травня поточного року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу