Українські медики не отримали обіцяних доплат

Поділитися:

Лікарі та медсестри України у вересні мали отримати доплати до зарплати — на це з держбюджету було виділено трохи більше ніж 5 млрд гривень. Однак за фактом багато хто з них не отримав доплат. Відомо, що лікарям повинні були додати 3,5 тис. грн., медсестрам — 2,5 тис. грн., а молодшому медперсоналу — 1,25 тис. грн.

У міністерстві запевняють, що доплати ось-ось повинні прийти, проте медики влаштували флешмоб в соцмережах і закликали приєднуватися до нього всіх, хто ще не отримав обіцяних грошей. Зокрема, багато з них публікують отримані за вересень платіжки з сумами авансу і зарплати. Середній оклад українського лікаря становить близько однієї мінімальної зарплати.

Раніше повідомлялося про те, що в країні планували щомісяця виробити на доплати медикам близько 2 млрд гривень. На початку літа поточного року в Кабінеті міністрів запевнили, що в разі узгодженої формули підвищення середня зарплата середнього медперсоналу складе більш ніж 7 тис. грн, а молодшого — наблизиться до 6 тис. грн.

Також ми писали про те, що понад 670 мільйонів гривень з бюджету країни на початок жовтня вже направлено на ці цілі. Правда, поки гроші на підвищення оплати праці лікарів отримала тільки половина лікарень та інших медичних установ України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу