Українська малина подорожчала на 87%

Поділитися:

В Україні підвищилася вартість фруктового кошика: ціни за ягоди на прилавках вітчизняного ринку стрімко збільшилися. За одну лише малину українцям доведеться заплатити на 87% дорожче, як свідчать дані статистики українських цін.

Повідомляється, що серед ягід найменше подорожчала лохина – вона стала лише на 16% дорожчою. Тим часом, така ягода, як малина, подорожчала відразу на 87%.

За плоди персиків українцям доведеться віддати на 37% більше.

Цікаво, що ряд ягід на вітчизняному ринку все ж став дешевшим. Наприклад, ціна за садову суницю за підсумками поточного липня місяця на 37% менша від тієї вартості, яка спостерігалася в аналогічний період часу у 2019 році.

Але тут потрібно врахувати ще й сезонний фактор, адже в минулому році в цей період сезон суниці вже закінчився, тому і ціна ягоди в липні місяці була вищою. Цього ж літа сезон врожаю змістився приблизно на півтора тижні.

Як повідомлялося раніше, через сильні заморозків 90% ягідного ринку буде складатися з минулого врожаю, що вплине на ціни для українців.

Відзначається, що найбільших пошкоджень отримала ягода черешні, яка постраждала від негоди ще в кінці зими. Тоді від постійних перепадів то холодної, то занадто теплою температури більшість врожаю загинуло.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу