Україні радять змінити політику експорту

Поділитися:

Українські економісти заявляють, що в кінці грудня 2020 року в Україні можуть ввести локдаун з зупинкою громадського транспорту і припиненням роботи підприємств-платників податків. Це означає, що з об’єктивних причин надходження до держбюджету скоротяться.

Тому, на сьогодні для української економіки вкрай важливо зберегти експортні ринки. Для цього необов’язково тільки нарощувати обсяг експортних квот. Україна повинна налагодити поставки готової продукції в ЄС, вважають експерти.

Відомо, що на даний момент у європейців є своя металургія, є розвинений аграрний сектор, вони можуть обійтися без української аграрної продукції, наприклад, без тієї ж курятини. У той же час, Україна не виробляє ряд споживчих товарів, які цікаві ЄС.

Але в Угоді про Асоціацію з ЄС закладені вигідні умови для поставок з України на ринки Європи споживчої продукції. І ось за цими споживчих товарів Угодою про Асоціацію з ЄС закладені мінімальні мита, в деяких випадках нульові. Ці товари можна завозити в будь-яких обсягах в ЄС.

Таким чином, Угодою Україні визначили роль східно-європейської майстерні, яка може скласти конкуренцію Китаю на ринку ЄС. Таким чином, Україні потрібно не намагатися змінити Угоду, а спробувати його реалізувати, виконуючи пункти, які раніше не виконувалися.

Нагадаємо, що Єврокомісія підготувала звіт про співпрацю з Україною, в якому, зокрема, вказала на необхідність до кінця року вирішити спір України і ЄС щодо заборони на експорт лісу-кругляка. У вересні 2020 року створена Арбітражна комісія, рішення якої по лісі очікується до кінця року.

Раніше повідомлялося, що європейський спільний авіаційний простір дозволяє встановлювати загальні стандарти безпеки і лібералізувати ринкові відносини в сфері авіації між Євросоюзом і третіми країнами

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу