Україна втрачає питну воду

Поділитися:

Україна може зіткнутися з продовольчою проблемою через дефіцит питної води. Про це повідомляє президент Професійної асоціації екологів України для вітчизняних ЗМІ.

За словами фахівця, зараз в країні спостерігається дефіцит питної води й складно сказати, якими обсягами ресурсу країна реально володіє.

“Ми бачимо дефіцит питної води, при цьому, не знаємо реальної кількості питної артезіанської води”, – каже еколог, вказуючи, що держава не веде точного підрахунку подібних джерел.

Також експерт наголосила, що якщо не звернути увагу на цю проблему вчасно, то наслідки можуть стати катастрофічними.

За словами президента Професійної асоціації екологів України, влада повинна терміново провести належний моніторинг для того, щоб розібратися в ситуації. Також потрібно ввести заборону на використання подібних джерел з боку сільського господарства.

“Треба заборонити використовувати унікальні джерела артезіанської води для потреб сільського господарства. Зараз це роблять, тому що законом не заборонено”, – заявила фахівець.

Нагадаємо, що в Україні назріває дуже неприємна ситуація з водою – втрати прісної питної води йдуть прискореними темпами.

Запас на 50-100 років повинен бути відомий, це запорука безпеки. Багато артезіанських джерел, як не дивно, використовуються для сільськогосподарських потреб, і це, за словами експертів-екологів, неприпустимо.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу