Україна може підписати договір про спільний авіапростір з ЄС

Поділитися:

Україна сподівається на спільний авіапростір з Євросоюзом. Бо виконала всі умови для підписання угоди. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Так говорять і в українському уряді – і в Євросоюзі. Коли документ підпишуть – кількість авіарейсів між Україною та ЄС має відчутно зрости. А ринок стане конкурентним і прозорим.

Тому ціна перельоту має здешевшати, а безпека у небі буде контролюватися стандартами ЄС. Навіть під час внутрішніх перельотів. Перемовини про спільний авіапростір України та ЄС тривали із 2007 року.

І у 2013 році угоду навіть підписали. Однак лише попередньо. Вона дозволяла всім європейським авіакомпаніям виконувати прямі рейси в Україну з будь-якої точки Європи й навпаки. А фінальний етап домовленостей – все ще триває і досі.

Нагадаємо, що Рада Європейського союзу затвердила висновки про політику Східного партнерства, вказуючи на значні досягнення такого союзу.

У документі говориться, що після 2020 року Східне партнерство, як і раніше, є стратегічно важливим співробітництвом для країн ЄС.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу