Україна має проблему з утилізацією пестицидів

Поділитися:

Через низький рівень екологічної свідомості аграріїв та державних діячів в сфері сільського господарства рівень пестицидів став дуже високим. Це призвело до суттєвого забруднення навколишнього середовища.

Відтак, велика кількість пестицидів в аграрному секторі призвела до появи так званих «‎пестицидних могильників», які вимагають утилізації.

Експерти вважають, що процес утилізації пестицидів є технологічно складним та вимагає дотримання багатьох технологічних та екологічних норм.

Особливістю обробки відходів непридатних пестицидів є необхідність підтримання високих температур процесу порівняно із знезараженням інших відходів. Так, наприклад, для знезараження твердих нехімічних відходів можуть бути використані димові гази з температурою 700-1100 ºС, а для твердих хімічних відходів, в тому числі пестицидів, крім інтенсивного перемішування, температуру процесу необхідно підтримувати від 1000 до 1500 ºС (в середньому 1200 ~ 1300 ºС).

На думку фахівців, проблема утилізації пестицидів є актуальною для більшості країн світу. Її актуальність не залежить від рівня розвитку економіки, сільського господарства та загальної культури в країні.

Раніше ми повідомляли, що Державна екологічна інспекція України за 11 місяців поточного року нарахувала 2,8 млрд грн збитків від виявлених порушень. Згідно з інформацією, за завітний період територіальні підрозділи ДЕІ провели понад 40 тис. перевірок та склали понад 43 тис. протоколів про адміністративні порушення.

У Національному банку України заявили, що фінансові установи будуть зобов’язані оцінювати вплив проектів під фінансування у межах їхнього впливу на довкілля.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу