У світі зростають ціни на продовольство

Поділитися:

Згідно з інформацією Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, ціни на продовольство в світі в жовтні продовжили зростати п’ятий місяць поспіль і досягли максимального значення з січня 2020 року.

Відомо, що індекс продовольчих цін ФАО в жовтні виріс на 3,1% в порівнянні з вереснем і на 6% в порівнянні з жовтнем 2019 року.

Крім цього, найбільше за жовтень в світі подорожчали зернові – на 7,2% в порівнянні з вереснем, і на 16,5% в порівнянні з жовтнем 2019 року.

“У жовтні експортні ціни на пшеницю зросли через активного попиту в світі в умовах скорочення експортної пропозиції … і зберігається дефіцит опадів, який негативно позначається на стані озимої пшениці в деяких районах Європи, Північної Америки та Чорноморського регіону”, – йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що світові ціни на кукурудзу досягли максимуму за останні шість років. Ціни на рис, навпаки, досягли мінімального рівня за останні сім місяців у зв’язку з початком збирання основного врожаю в Азії.

Нагадаємо, що роль Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН за останні 75 років в подоланні голоду в світі величезна. І наша країна може істотно допомогти у вирішенні цієї проблеми. Але для цього їй необхідна інтеграція світових технологій у виробництво, залучення інвестицій, адже, наприклад, зрошення вимагає істотного фінансування. А найважливіше, Україні необхідна інтеграція в міжнародні ланцюги поставок.

Раніше повідомлялося, що близько 600 виробників перевірять на використання антибіотиків. Це будуть виробники свиней, птахів, бджіл. Також участь в програмі візьмуть працівники присадибного сектора, ветеринарії та кормовиробництва.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу