У справі Максима Микитася з’явилися нові подробиці

Поділитися:

Столичний суд визнав винними двох оцінювачів у справі Максима Микитася – Алісу Гринчук та Олену Солому, які згідно з судовим рішенням пішли на угоду про визнання винуватості з прокурором Слідчої антикорупційної прокуратури.

Про це розповіли журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Після чого суд і визнав їх винними у прихованні злочину та підробленні документів. В результаті Гринчук отримала покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки, Солома – 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком в 1 рік.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Микитасю про підозру в привласненні понад 81 мільйон гривень Національної гвардії України. За даними слідства, екс-нардеп організував корупційну схему і заволодів нерухомістю підконтрольних йому будівельних компаній.

При цьому діяв посадовець не сам, а за попередньою змовою з екс-командувачем Нацгвардії, гендиректором компанії «Укрбуд Девелопмент» та його заступником, приватним оцінювачем та з колишнім посадовцем «Укрбуду».

Ще у 2000-х роках керівництво Нацгвардії та компанія-забудовник домовилися збудувати на території колишньої військової частини житловий комплекс. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва НГУ мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте у 2016-2017 роках сторони уклали ще додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від попередніх квартир в обмін на 65 інших апартаментів того ж самого забудовника.

Як показала судова експертиза, вартість цих квартир була на 81 з половиною мільйон гривень менша за вартість попередніх. Нещодавно НАБУ і САП завершили розслідування цієї справи.

Нагадаємо, ескперт припустив, що якщо активи Микитася не арештовані, то їх може просто не вистачити на всіх.

Також раніше повідомлялося про залаштункові домовленості очільника “Укрбуду” та посадовця “Енергоатому”.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу