У Польщі, Чехії та Німеччини чекають українських заробітчан

Поділитися:

Минулого місяця на сайтах з пошуку роботи з’явилося більше вакансій за кордоном для українців. На платформі з відкритими даними Опендатабот з’явилася інформація про те, що на сайтах пошуку роботи тільки за перший літній місяць з’явилося 6700 вакансій з різних країн. Найвищим попитом українські фахівці користуються в Польщі, Чехії і Німеччини.

Експерти ринку повідомляють про те, що через карантин активність роботодавців та шукачів серйозно зменшилася. За кордоном з початку пандемії стали шукати на 60 відсотків менше працівників з України. Проте, зараз ситуація починає змінюватися і спостерігається плавне відновлення активності на ринку.

Тільки невеликий відсоток українців (2,5%) намагаються знайти роботу за кордоном за допомогою інтернету. Зокрема, більшість працівників знаходять місце в Польщі за допомогою своїх знайомих.

Крім того, раніше експерти висловили думку про те, що в Польщі будуть проводити більш радикальну трудову політику, намагаючись залучити в свою країну цілі сім’ї з України. Це робиться для того, щоб працівники не виводили кошти з країни.

Нагадаємо, що станом на 12 червня кількість безробітних в Україні становить 516 тис., Що на 76% або 223 тис. Більше, ніж на відповідну дату минулого року.

Нагадаємо, що в 2020 році заробітчани переказали в Україну 4,5 млрд. Доларів.

Також ми писали, що заробітчани з України протягом 2013-2018 років забезпечили середнє щорічне зростання економіки Польщі на 0,5%.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу