У МОЗ пояснили вибіркову торгівлю товарами

Поділитися:

З 8 по 24 січня в нашій країні в супермаркетах і магазинах продаються тільки найнеобхідніші товари. За жорсткого локдауну заборонено торгувати одягом, іграшками, побутовою технікою і багатьма іншими речами. У суботу, 9 січня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов розповів, з якою метою уряд пішов на обмеження в торгівлі.

За словами міністра, одяг, іграшки та інші товари не першої необхідності не продаються не тому, що через ці речі можна заразитися коронавірусом. Мета уряду – обмежити кількість контактів людей між собою.

Наприклад, каже міністр, в супермаркеті знаходиться 100 осіб. Кожна двадцятка прийшла в магазин за різними товарами, якщо вони дозволені до продажу. Далі міністр дослівно сказав так:

«Якщо ми забороняємо реалізацію певних товарів в приміщенні магазину, то люди, яким вони необхідні, замовляють їх через інтернет-магазини і не контактуватимуть з іншими. Тобто зі 100 осіб, які могли бути в супермаркеті і контактувати між собою, буде 40. Імовірність того, що вони інфікуються або інфікують інших, зменшується».

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров’я сподіваються на вакцинацію від коронавірусу вже у лютому.

Також раніше ми написали про те, що в багатьох містах країни великі й не дуже супермаркети та магазини перегородили цілі ряди, а також обмотали спеціальними стрічками полки з товарами, які до 24 січня заборонені для продажу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу