У МОЗ не готові відповісти, чи підуть з 1 вересня діти в школу

Поділитися:

Не так давно президент України заявив, що українські школярі з 1 вересня зможуть піти в школу, однак Гарант Конституції України не зміг назвати критерії, за якими визначатимуть, чи настала друга хвиля пандемії коронавируса.

У свою чергу, в Міністерстві охорони здоров’я також не можуть описати характеристики другої хвилі, так як складно спрогнозувати, як будуть розвиватися події далі.

Разом з тим тут уточнюють, що незважаючи ні на що, якщо діти підуть в школу, то в приміщеннях будуть вимірювати температуру, як учням, так і всім іншим співробітникам. Батьки, які будуть приводити дітей в школу, зобов’язані будуть носити маски. На території навчального закладу всюди будуть встановлені санітайзери.

Варто уточнити, що в МОЗ вже певний час розробляють кілька варіантів навчального процесу. Йдеться про навчання в дві зміни, дистанційного навчання і так званому 50/50 – тобто, деякі предмети будуть онлайн, а решта стаціонарно.

Нагадаємо, що в зв’язку з пандемією коронавіруса 6 квітня 2020 року Всеукраїнська школа онлайн відкрила свої віртуальні двері для всіх українських учнів середніх і старших класів, а також для всіх тих, хто бажав це зробити.

Як повідомлялося на офіційному сайті Міністерства освіти, понад 40 вчителів записали відеоуроки для учнів по 11 шкільних предметів і доклали всіх зусиль, щоб вони були цікавими і корисними.

Також ми повідомляли про те, що школярів можуть перевести на навчання в дві зміни. При цьому вирішується питання про роботу медсестер в школах, тобто, передбачається, що медперсонал може оглядати дітей в першу половину дня, однак, у другу зміну це може робити будь-який інший співробітник школи.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу