У Міносвіти розповіли про вартість пробного ЗНО

Поділитися:

У Міністерстві освіти назвали вартість пробного ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання), яке відбудеться у березні 2022 року у два етапи.

Залежно від регіону проживання вартість тренувального тестування учнів, що закінчують школу, варіюватиметься від 213 до 309 гривень. Загалом в українському центрі якості освіти повідомили, що встановленням вартості пробного ЗНО займаються регіональні відділення.

У відомстві аргументують таку різницю у вартості особливостями організації проведення пробної зовнішньої незалежної оцінки. У вартість також включено друк матеріалів та доставку їх у необхідні регіони, згідно з прогнозованим числом відповідних тестувань.

Слід зазначити, що пробне ЗНО оплачують батьки тестованого.

Отже, 19 березня 2022 року відбудеться попереднє тестування (що не впливає на результати основного) з таких предметів: українська мова та українська мова та література. Потім 26 березня перевірити свої знання учні зможуть за такими дисциплінами: історія України, математика, математика за стандартним рівнем, біологія, географія, фізика, хімія, іноземна мова (англійська, французька, німецька, іспанська).

Для того, щоб взяти участь у пробному ЗНО, необхідно зареєструватися на сайті відповідного регіонального центру оцінки якості освіти в період з 5 по 22 січня 2022 року.

Офіційне ЗНО для вступу до вищих навчальних закладів зазвичай проводиться в Україні в період з травня по червень.

Раніше ми писали про те, що у 2022 році на освіту спрямують 7% ВВП.

Також ми повідомляли про звернення ЮНІСЕФ до країн світу зробити все можливе, щоб не закривати школи у 2022 році через пандемію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу