У малих селах України з’являться платіжні термінали

Поділитися:

Пілотний проект з назвою «Є-все!» в липні запустили в малих селах однієї із західних областей України в Організації споживчої кооперації («Укркоопспілка»). Мова про те, щоб жителі навіть найвіддаленіших населених пунктів отримали доступ до онлайн-торгівлі, а також могли оплачувати покупки банківськими картами.

Суть проекту в тому, що в мережі магазинів «Укркоопспілка» будуть встановлені термінали — багатофункціональні та зрозумілі населенню. Зокрема, в терміналах можна буде зробити досить потрібних операцій — поповнити мобільний рахунок, сплатити комуналку, товари в інтернет-магазині, виконати необхідні банківські платежі тощо.

У багатьох селах, де проживає не більше 200 осіб, такі магазини — чи не центр цивілізації. Туди приходять за необхідними товарами, а також за новинами. В організації подумали про те, що таких сіл в Україні багато, а люди тому і шукають роботу закордоном, що не отримують у своїй країні елементарних послуг.

Раніше повідомлялося про прийдешнє поділ ринку платіжних терміналів в Україні. У найближчому майбутньому заплановано введення популярних в нинішній час біометричних платежів. Це досить складно для багатьох банків, але саме такий крок гарантовано стане першим до впровадження інновацій в роботу платіжних терміналів.

Також ми писали про плани «Укрпошти» — компанія планує встановити в селах POS-термінали.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу