У консульстві Угорщини пояснили причину величезних пробок на кордоні з Україною

Поділитися:

Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді повідомило причину тривалого очікування і великих черг на контрольно-пропускних пунктах Чоп-Захонь і Астей-Берегшурань.

Відомо, що пробки в бік Угорщини утворилися через те, що документи громадян України і третіх країн, які хочуть в’їхати на територію держави, не відповідають вимогам правил протидії поширенню коронавірусу.

За даними угорських прикордонників, кожен 7-й автомобіль з 10 повертають.

Так, основне право на в’їзд в Угорщину мають водії, які забезпечують міжнародні вантажні перевезення, у яких є відповідні офіційні дозволи. Також в’їхати на територію Угорщини можуть міжнародні пасажирські перевізники – водії рейсових автобусів, також при наявності ліцензій. Однак, це право не поширюється на водіїв мікроавтобусів, які здійснюють перевезення без офіційних дозвільних документів.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури України домовилося з Угорщиною про додаткові 900 транзитних дозволів без сплати транзитного податку на 2020 рік.

У прес-центрі Мінінфраструктури уточнили, що домовленість була досягнута під час засідання української і угорської сторін в режимі відеоконференції.

Раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури України отримало близько 9 тисяч транспортних дозволів на здійснення вантажних перевезень з Польщею і Словенією. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Вказується, що країні вдалося домовитися про 4711 транзитних дозволів з Республікою Польща і ще приблизно 4600 аналогічних дозволів для транзиту зі Словенією.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу