У ДТЕК лякають українців майбутніми аваріями

ДТЭК
Поділитися:

Фахівці енергетичного холдингу ДТЕК олігарха Ріната Ахметова заявили, що в разі збереження ситуації з недофінансуванням галузі, кількість аварій на енергоблоках електростанцій наступної зими виросте. Про це повідомив генеральний директор підприємства.

«Якщо не буде тих змін, про які ми сьогодні говоримо, то рівень аварійності наступної зими на електростанціях буде більше. І тут точно нам не можна жити в рожевих окулярах, що у нас десь там один місяць вирівнявся тариф на електроенергію. А системно проблема не вирішена », – заявив чиновник.

Відомо, що якщо у атомних і теплових станцій не буде ресурсів для інвестицій в ремонт обладнання, ситуація з аварійними відключеннями блоків триватиме.

Крім того, гендиректор ДТЕК додав, що серед важливих питань до Міненерго і до регулятора залишається питання створення умов. Йдеться як про генеруючі потужності, так і про інфраструктуру, адже рівень зносу мереж зараз становить 70-80%.

Слід зазначити, що в разі збереження поточної фінансової ситуації в енергосекторі, діючих правил енергоринку та технічного стану обладнання, синхронізація української енергосистеми з енергосистемою ЄС в 2023 році може зірватися.

Нагадаємо, що ще два енергоблоки ДТЕК вивели в аварійний ремонт. Йдеться про блок №3 на Запорізькій ТЕС і блок №4 на Курахівській ТЕС. Про це свідчать дані на сайті «Укренерго».

Раніше повідомлялося, що в Україні через аварійні зупинки вітчизняних ТЕС значимо збільшилася вартість електрики. Про це свідчать дані «Оператора ринку».

Відзначається, що протягом перших восьми днів поточного місяця вартість ресурсу на «ринку на добу вперед» збільшилася відразу на 17,6%. Такі дані були представлені в порівнянні з результатами за січень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу