У Дніпрі стартувало будівництво нового аеропорту

Поділитися:

Міністерство інфраструктури оголосило міжнародний тендер на будівництво Дніпровського аеропорту. Про це стало відомо 15 вересня. Слід зазначити, що підготовчі роботи вже розпочалися.

Так, на сайті Міністерства інфраструктури України опублікували інформацію про початок роботи з будівництва нового аеродромного комплексу в аеропорту Дніпра. Тендер оголошений на відбір генерального підрядника, який виконуватиме основний обсяг робіт з будівництва.

Також приватний інвестор ТОВ «НС Дніпро» зі свого боку починає будівництво пасажирського і VPI-терміналів з пропускною спроможністю до 100 осіб на годину.

Нагадаємо, що український уряд надасть гроші на будівництво нового аеропорту на Закарпатті. Зокрема, з держбюджету виділять кошти на будівництво злітно-посадкової смуги. На будівництво терміналу чиновники будуть залучати інвесторів. В цілому планується витратити на всі заходи 4 мільярди гривень.

Відомо, що в 2020 році на проектування та будівництво з держбюджету виділять 30 мільйонів гривень. І вже до 2023 року аеропорт буде побудований.

Раніше повідомлялося, що на вересень заплановано візит українського президента Володимира Зеленського в Словацьку Республіку. Під час цього візиту буде підписано міждержавну угоду, в якому будуть прописані умови роботи аеропорту «Ужгород».

Під повноцінною роботою аеропорту розуміють цілодобовий режим, складання розкладу рейсів і т. Д. Шмигаль обговорив всі питання по аеропорту зі своїм словацьким колегою. Ігор Матович підтвердив наміри та спільні плани.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу