У Білорусі не вщухають протести — затримано близько 1000 осіб

Поділитися:

Шумові гранати та сльозогінний газ застосували білоруські силовики проти учасників акції протесту в Мінську. У неділю тисячі людей зібралися в районі так званої «Площі змін», щоб вшанувати пам’ять активіста Романа Бондаренка, який помер в четвер, 12 листопада. Про це повідомили журналісти «Першого Ділового».

У район площі стягнули значні сили та техніку, закрили кілька станцій метро, обмежили рух по декількох вулицях в центрі міста.
Аналогічні акції протесту проходили по всій країні. За даними правозахисного центру «Весна», в республіці в неділю затримано близько тисячі осіб.

Зазначимо, що Роман Бондаренко помер в лікарні ввечері 12 листопада. Туди він був доставлений з травмами з відділення міліції, куди його привезли після сутички з невідомими в цивільному під «Площею змін». За словами очевидців, ті видаляли опозиційну символіку і в черговий раз зафарбовували мурал на вентиляційній будці. Бондаренко намагався їм перешкоджати.

Раніше повідомлялося, що з 1 листопада Білорусь закрила кордони для іноземців. Вказується, що заборона на в’їзд діє як для іноземців, так і для людей, які не мають громадянства Білорусі.

Також ми писали про те, що місія ОБСЄ викрила Білорусь у порушенні прав людей.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу