У 2021 році українці будуть відпочивати 115 днів

Поділитися:

У прийдешньому 2021 році українцям доведеться відпочивати протягом 115 календарних днів. Як саме розподілятися державні свята і вихідні повідомила пресслужба Міністерства економіки та сільськогосподарської діяльності України.

За даними відомства, на противагу 115 дням вихідних, громадянам доведеться працювати 250 календарних днів.

За традицією, вихідні припадуть на такі свята, як Новий рік – 1 січня; Різдво Христове – 7 січня.

Навесні українці зможуть відпочити на День праці – 1 травня; Великдень – 2 травня; День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – 9 травня.

Влітку державні свята будуть на Трійцю – 20 червня; День Конституції – 28 червень; День незалежності України – 24 серпня.

В осінньо-зимовий період свят буде трохи менше: знаменні дати припадають лише на 4 жовтня – День захисника і 25 грудня – католицьке Різдво Христове.

Варто відзначити, що за правилами, якщо свято випадає на вихідний, то цей день автоматично переноситься на наступний робочий день.

Нагадаємо, що останній місяць цього літа українці відсвяткували такі свята, як День Незалежності й три Спаса: Медовий, Яблучний і Горіховий. Всього громадяни в серпні офіційно відпочивали 11 днів.

Варто уточнити, що оскільки раніше в травні теж було багато вихідних, і той період збігався з жорстким карантином, Міністерство охорони здоров’я України офіційно закликало співгромадян не порушувати карантин на травневі свята і залишатися вдома з рідними.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу