Трудовий стаж українців можна буде відстежити в «Дії»

Поділитися:

Депутати Верховної Ради підтримали законопроект про електронні трудові книжки. Тепер протягом 5 років українці будуть переходити від паперової трудової до електронного формату в додатку “Дія”.

“Завдяки цьому законопроекту вже скоро в кабінеті громадянина” Дії “буде доступна інформація про ваш трудовий стаж з реєстрів ПФУ”, – йдеться в повідомленні сервісу.

Слід зазначити, що законом також передбачено врегулювання питання автоматичного призначення пенсії за віком через особистий електронний кабінет на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Йдеться про можливість автоматичного призначення пенсії (без особистого звернення особи) зі збереженням права відстрочки виходу на пенсію. В рамках автоматичного призначення пенсій також планується можливість визначення за допомогою програмних засобів Державного реєстру найбільш вигідного варіанту для призначення пенсії, включаючи дату такого призначення.

Нагадаємо, що Міністерство цифрової трансформації України анонсувало відкриття спеціальних центрів для підтримки користувачів «Дія.Бізнес», які займаються підприємницькою діяльністю. Про це повідомляє заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Раніше повідомлялося, що в додатку «Дія» українці заплатили близько 6 млн гривень боргів і штрафів. Відомо, що 3800 боргів громадяни сплатили на суму 4,2 млн гривень, а також 4900 штрафів на суму 1,8 млн гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу