Світові економісти передрікають витіснення долара криптовалютою

Поділитися:

Біткоїн вже почав поступово замінювати долар як інструмент платежу і заощадження, через те, що останній втрачає свої позиції в якості світової резервної валюти. Таку думку висловив глобальний стратег американського фінансового конгломерату Morgan Stanley.

Аналітик вважає, що в майбутньому цей процес прискориться, і тому є кілька причин.

Так, долар тримає статус резервної валюти вже близько 100 років. Так історично склалося, що тільки п’ять країн мали такий статус: Португалія, Іспанія, Нідерланди, Франція і Великобританія. Валюта кожного з цих держав зберігала своє домінуюче становище в середньому 94 роки.

На думку експерта, криптовалюта може претендувати на статус резервної валюти. Попит на біткоїни виріс в кризу через падіння довіри суспільства до національних валют. В результаті BTC з березня подорожчав на 400% і став однією з кращих інвестицій року.

Крім цього, біткоїни стали використовувати невеликі компанії в рамках міжнародної торгівлі. Додатковим драйвером поширення криптовалюти в цьому ключі стала участь PayPal. У листопаді платіжна система додала підтримку BTC і ще трьох монет для американських користувачів і повідомила, що в 2021 році доступ до аналогічних функцій отримають клієнти в інших частинах світу.

Ще однією причиною попиту на біткоїни, аналітик назвав поступове зниження скепсису щодо криптовалюти. Молоді люди більш прихильні до цифрових активів. Крім того, попит на криптовалюту буде продовжувати збільшуватися також з боку технічно підкованих людей, і ця тенденція буде посилюватися в міру потреби введення нормативного акта цифрових активів урядами.

Нагадаємо, що вартість криптовалюти побила трирічний рекорд і становить 19 тисяч доларів. Відомо, що тільки протягом листопада біткоїн подорожчав майже на 40%. І на 160% – з початку року.

Раніше повідомлялося, що 2 грудня народні обранці віддали голоси і прийняли в першому читанні законопроект про віртуальні активи (криптовалюту). У Мінцифри відзначили, що законопроект є надзвичайно важливим для крипто-галузі, оскільки він покликаний сформувати правове поле на ринку віртуальних активів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу