Стало відомо, скільки дасть держава українцям на компенсацію дорожчої електроенергії

Поділитися:

У Міністерстві соціальної політики заявили, що компенсація на оплату опалення електроенергією в середньому складе 560 грн.

“Середній розмір компенсації 560 грн, буде виплачуватися до квітня. Але врешті-решт це підтримка уряду людей, коли скасували тариф. У нас пільговий тариф був і на багатодітні сім’ї. Ми для них ще й розширювали програму субсидій”, – сказала глава відомства.

Відомо, що до 1 січня 2021 року сім’ї, які опалювали будинки електроенергією, могли платити за три тисячі кВт * год за тарифом 90 копійок за кожен. Але з 1 січня ціна виросла до 1,68 грн. В результаті суми в платіжках могли збільшитися на кілька тисяч гривень.

Слід зазначити, що для отримання компенсації, необхідно, щоб в будинку або квартирі був встановлений тільки електричний котел.

Нагадаємо, що 8-10 лютому біржова вартість електроенергії на ринку «на добу вперед» в об’єднаній енергетичній системі України в пікові години залишається на максимальному граничному рівні – 2048 гривень за мегават-годину. Такі дані ДП «Оператор ринку». Така ж ціна була і у вечірні години (18:00 – 20:00).

Раніше повідомлялося, що пільговий тариф на електроенергію скасували з початку 2021 року в зв’язку з цим витрати на забезпечення електрикою в деяких домогосподарствах зросли вдвічі. Однак, в Кабміні прийняли постанову про компенсацію зрослих витрат для деяких категорій громадян.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу