Стало відомо, що потрібно робити при подачі неякісного газу

Поділитися:

Українцям розповіли про те, що робити та куди звертатися, якщо газ у плиті вдома не відповідає належній якості. Зазвичай це можна помітити за візуальними ознаками – змінений колір, нехарактерна «корона» вогню тощо. Також може змінюватися запах – все це повинно стати приводом до звернення зі скаргою.

Всі скарги будуть направлені газопостачальним компаніям, адже саме вони несуть повну відповідальність за якість «блакитного палива» в домівках українців. Натомість у реальності, за словами експертів, постачальник не несе жодної відповідальності, а колір газу залежить не тільки від якості, але й від умов, у яких це паливо використовується. На зміну кольору впливають такі фактори, як зміна вологості у приміщенні, припливи свіжого повітря, чистота газового приладу тощо.

Найшвидший спосіб перевірити свої підозри та заявити про порушення якості, якщо вони є – зателефонувати на спецлінію «104».

Раніше повідомлялося, що Україна збільшила споживання газу на 3%. У оператора газотранспортної системи наводять такі цифри: споживання природного газу Україною у 2020 році склало 30,9 млрд кубометрів. Це на 3%, або на 1 млрд кубометрів більше за аналогічний період 2019 року.

Також ми писали й про те, що стало відомо, як виросла вартість доставки газу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу