Стали відомі подробиці військового обліку жінок

Поділитися:

В Україні відтепер на військовому обліку повинні перебувати жінки 35 професій, як передбачає наказ Міністерства оборони. Документ вже набув чинності.

У списку різні професії – від керівників виробничих підрозділів та органів влади до звичайних робітників та службовців, які одержали військові спеціальності.

Тепер роботодавці повинні контролювати наявність документів про перебування на військовому обліку у своїх працівників — як чоловіків, так і жінок. За працівників без перебування на обліку Держпраці та територіального центру комплектування та соцпідтримки каратимуть штрафами, які коливатимуться в межах від 5,1 тис. грн до 8,5 тис. грн.

Відповідно до статті 28 Закону про військовий обов’язок, граничний вік осіб перебування у запасі — до 60 років.

У Міноборони пояснили, що до кінця наступного тижня на сайті військкоматів чи оборонного відомства з’явиться роз’яснення щодо того, як жінкам вперше стати на військовий облік. Зокрема, розглядають можливість пройти дану бюрократичну процедуру онлайн, якщо це буде схвалено з точки зору безпеки.

Повний перелік професій – на сайті Міноборони.

Нагадаємо, що в Україні можуть скасувати військовий збір. Законопроект про скасування внесено до Верховної Ради. Зазначається, що збір буде скасовано з 31 грудня 2022 року у тому випадку, якщо депутати проголосують «за».

Також ми повідомляли, що США надішлють Україні додаткову військову допомогу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу