США скоротять персонал свого посольства в Україні

Поділитися:

Влада Америки ухвалила рішення про скорочення персоналу, який представляє інтереси американців в Україні. Тобто кількість співробітників посольства в Україні за рахунок найманих працівників буде значно скорочена.

У заяві Державного департаменту Сполучених Штатів уточнюється, що з 23 січня 2022 року дозволено добровільний виїзд найманих представників посольства в Україні, у тому числі й їхніх сімей «у зв’язку із загрозою воєнних дій з боку Росії».

Водночас у зверненні до американців, які перебувають в Україні, йдеться про рекомендації покинути країну за допомогою комерційних рейсів.

Серед переліку причин, через які Америка намагається повернути своїх громадян на батьківщину, зазначаються: «погрози російських військових дій, що зросли», поширення коронавірусу, «рівень злочинності та цивільних заворушень». Окремо зазначається, що по всій країні зараз відбуваються заворушення, а в деяких випадках такі дії переростають у насильство.

Проте не все так погано, оскільки саме посольство, навіть скоротивши кількість працівників, залишиться відкритим, а прохання залишити Україну не є евакуацією. Більше того, у Держдепартаменті США наголошують, що подібні заяви не слабшають рівень підтримки України.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що США готують евакуацію своїх дипломатів та їхніх сімей з України на тлі концентрації російських військ біля кордонів країни.

Також ми писали, що в Україну прибула летальна допомога зі Сполучених Штатів. Йдеться про першу доставлену партію додаткової військової допомоги від США.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу