США не радять своїм громадянам їхати до України

Поділитися:

Зовнішньополітичне відомство Сполучених Штатів Америки звернулося до своїх громадян із рекомендаціями не відвідувати Україну.

Як аргументи уряд США називає дві основні причини, чому перебувати на території України зараз небезпечно.

Перша – поширення COVID-19. У зверненні до американців зазначається, що рівень захворюваності в Україні, як і раніше, залишається високим. Якщо плани відвідати державу неможливо скасувати, громадянам США радять вакцинуватися перед поїздкою двічі (якщо немає відповідної вакцинації), а за можливості зробити додаткове щеплення.

Друга причина – непередбачені дії з боку Росії щодо України. У зверненні уточнюється, що Російська Федерація посилює кордони з Україною, що може бути небезпечним.

«Умови безпеки, особливо вздовж кордонів України, в окупованому Росією Криму, а також на підконтрольних Росією територіях східної України непередбачувані і можуть погіршитися без особливих попереджень», – уточнюють у відомстві.

Тим часом 19 грудня 2021 року делегація Конгресу США приїхала на чолі з представником Конгресу Джейсоном Кроу до Києва. Головна мета візиту – обговорити з владою дії Росії біля кордонів із Україною.

Також ми повідомляли, що в США назвали ім’я нового посла в Україні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу