Справу Дубневичів залишили в Антикорупційному суді

Поділитися:

Кримінальну справу братів Дубневичів залишили у Вищому антикорупційному суді. Йдеться про другий епізод про привласнення природного газу НАК «Нафтогаз» Новояворівською і Новороздільською ТЕЦ – власності братів.

Таке рішення колегії суддів Касаційного кримінального суду щодо Ярослава та Богдана Дубневичів.

«Клопотання захисника Кушкової Наталії Миколаївни, яка діє в інтересах обвинуваченого про направлення матеріалів кримінального провадження з одного суду до іншого в межах юрисдикції різних апеляційних судів залишити без задоволення», – наголошується у повідомленні.

Слідчі вважають, що низка посадовців упродовж 2013-2015 років організували схему заволодіння природним газом, що належить НАК «Нафтогаз України», в особливо великих розмірах (колишній директор ТОВ «Енергія» Ігор Кучма, керівник ТОВ «Енергія-Новий Розділ» Ігор Артимко, його зам Ігор Ільків, фіндиректор «Енергія-Новий Розділ» Олег Павлишин і колишній директор ТОВ НВП «Енергія-Новояворівськ» Олександр Олексюк).

Було встановлено, що Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ придбавши газ у «Нафтогазу» за пільговою вартістю у вигляді використання його нібито для виробництва теплової енергії для населення, що є обов’язковою умовою його використання, однак привласнили його, використовуючи для промислових потреб, зокрема виробництва електроенергії з подальшим її продажем держпідприємству «Енергоринок». За 2013-2015 роки вони заволоділи природним газом НАКу обсягом 308,3 мільйона куб. м., шкода для «Нафтогазу» становить більше 1,4 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що дві ТЕЦ Дубневичів перейшли «Нафтогазу».

Також ми писали, що журналісти знайшли золото і долари в офшорах Ярослава Дубневича.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу