Ще одна православна церква в Стамбулі стане мечеттю

Поділитися:

Турецький уряд збирається продовжити низку змін у церковній єпархії, не обмеживши нещодавнім скандалом зі Святою Софією. Так, в Стамбулі збираються перетворити церкву Христа Спасителя в Полях на мечеть.

Відзначимо, що відповідний указ лідер Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган підписав від 21 серпня. Його постановою культурну спадщину православного світу – церкву Христа Спасителя в Полях, незабаром перетворять на мечеть.

Іншими словами, в храмі божому проводитимуться мусульманські богослужіння. Важливо сказати, що сама церква славиться своїми візантійськими мотивами та унікальними фресками.

Важливо сказати, церква є частиною ансамблю монастиря Хору. Він, своєю чергою, входить до списку всесвітньої спадщини з боку ЮНЕСКО.

Монастир був зведений в VI столітті в самий розквіт часів Візантійської імперії. Будівля розташовується в районі Фатіх і вважається загальнодоступною для туристів з моменту 1945 року.

Нагадаємо, що раніше Ердоган перетворив собор Святої Софії також в мечеть. У п’ятницю 24 липня в будівлі пройшов перший намаз. Тисячі мусульман взяли участь в служінні.

Крім цього, президент Туреччини офіційно перевів собор Святої Софії на цілодобовий режим роботи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу