Ще одна область переходить у «червону» карантинну зону

Поділитися:

Список «червоної» карантинної зони поповниться ще однією областю. Відповідно до рішення Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, опівночі 12 листопада до списку зони найвищої епіднебезпеки увійде Черкаська область.

Як розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, «червоний» рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень. З-поміж яких – заборона діяльності місць громадського харчування, торгово-розважальних центрів, непродовольчих ринків і магазинів. Також під забороною – масові заходи. При цьому, такі обмеження не поширюватимуться на ті заклади, де будуть вакциновані 100% працівників, і пропускатимуть тільки тих відвідучів, які пройшли повний курс вакцинації.

На повністю вакцинованих осіб не діятимуть обмеження, які встановлено для міжрегіонального транспортного сполучення, зазначив міністр.

Зараз в Україні у «червоній» зоні – 17 областей, а також місто Київ. У «помаранчевій» – чотири. У «жовтій» – три (Кіровоградська, Закарпатська, Тернопільська).

Нагадаємо, що Україну виключили із «зеленої» карантинної зони Європейського Союзу. Таке рішення у ЄС ухвалили раніше, а оприлюднили сьогодні, 9 листопада.

Раніше ми писали, що в Україні зафіксовано рекордну смертність від коронавірусної хвороби Covid-19.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу