Сфера ЖКГ буде регулюватися новими законами

Поділитися:

3 грудня депутати Верховної Ради ухвалили в другому читанні законопроект №2458 про внесення змін до деяких законів щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг. Відомо, що документ підтримали 240 народних депутатів,

Так, новий законопроект вносить зміни в шість законів:

  • врегулює надання та споживання житлово-комунальних послуг, їх оплата, формування та встановлення цін / тарифів;
  • визначає процедуру техобслуговування внутрішньобудинкових систем та укладення договорів на надання ЖКП між співвласниками багатоквартирних будинків і постачальниками послуг.

Слід зазначити, що тепер не обов’язково вибирати модель договірних відносин з монополістом. За замовчуванням застосовується публічний індивідуальний договір. Якщо мешканці захочуть іншу модель – потрібно збори і протокол. Крім цього, чотири платежі по одній послузі змінюються на два – сама послуга, куди входить установка лічильника, і абонентське обслуговування, куди включається обслуговування приладу обліку.

Однак, є в законопроекті і суперечливі моменти. Наприклад, ОМС повинні провести конкурс з вибору управителя протягом п’яти місяців до 1 травня 2021 року.

Нагадаємо, що в український парламент внесли законопроект про внесення змін до Закону «Про житлово-комунальні послуги». Очікується, що таким чином українська влада зможе завершити реформу в сфері житлово-комунального господарства до кінця поточного року.

Раніше повідомлялося, що тепер співвласникам багатоквартирних будинків дозволено задіяти в роботі тих постачальників послуг, які мають відношення до супроводу проектів по енергомодернізації.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу