Росіяни звернулися до Ілона Маска

Поділитися:

Члени російського об’єднання експертів, активістів та лідерів організацій народів Півночі, Сибіру і Далекого Сходу «Абориген-Форум» написали відкритий лист главі компанії SpaceX Ілона Маска, в якому просять перестати закуповувати продукцію “Норнікеля”.

Причиною відмовитися від закупівлі нікелю, міді та інших продуктів заводу називають відсутність незалежної експертної оцінки екологічного збитку на Таймирі і в Мурманській області. Адже крім основної діяльності компанії, яка негативно впливає на навколишнє середовище, в річку Амбарна з вини керівництва “Норнікеля” було розлито дизпаливо.

Автори листа вимагають також відшкодувати збиток корінним народам Півночі. Крім цього, вони хочуть, щоб керівництво заводу підготувало і реалізувало план рекультивації забруднених територій, і змінило політику компанії щодо корінних народів.

Відомо, що “Норнікель” є найбільшим в світі виробником нікелю, який потрібно для акумуляторів електромобілів. Однак, крім цього завод робить украй негативний вплив на екосистему Арктики.

Автори листа сподіваються отримати сприятливу реакцію Ілона Маска, бо він є публічним прихильником принципів захисту людини і зниження негативного впливу на планету.

«Головне, чого ми хочемо досягти, це дотримання бізнесом принципів міжнародного права, яке вимагає отримання вільного, поінформованого і усвідомленої згоди корінного народу на будь-яке промислове освоєння території його проживання», – зазначають автори листа Маску.

Нагадаємо, що Ілон Маск підтвердив початок виробництва електричної вантажівки Tesla Semi. Як заявив Маск в своєму Twitter, виробництво планується почати в 2021 році.

Вперше Tesla Semi показали ще в 2017 році, а виробництво планували почати в 2019. Тим не менш, поставити на конвеєр електровантажівку все ще не вдалося. Механіки зібрали тільки першу партію для випробувань.

Раніше повідомлялося, що NASA готується почати будівництво свого новітнього космічного апарату під назвою «Психея». Він буде призначений для дослідження астероїда «16 Психея», чий діаметр становить 226 кілометрів. «16 Психея» розташований в кільці астероїдів Сонячної системи між Марсом і Юпітером. Якщо більшість астероїдів складаються з кам’яних порід і льоду, то «16 Психея» багатий на залізну руду, нікель і золото.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу