РНБО може запровадити санкції проти росіянина – акціонера «Турбоатому»

Поділитися:

Кабінет Міністрів пропонує Раді національної безпеки і оборони (РНБО) запровадити санкції проти акціонера найбільшого виробника турбінного обладнання – акціонерного товариства «Турбоатом», перейменованого у жовтні на акціонерне товариство «Українські енергетичні машини», кіпрської компанії Biscone Limited.

Про це йдеться у розпорядженні уряду від 25 жовтня. Санкції у вигляді блокування активів пропонується запровадити на 3 роки.

Підставою для застосування санкцій є наявність реальних та потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України, а також з метою протидії особам, які створюють перешкоди для сталого економічного розвитку, повноцінного здійснення громадянами України прав і свобод, що належать їм.

У квітні прес-служба “Турбоатому” повідомляла, що Biscone Limited, якій належать 5,6% статутного капіталу АТ “Турбоатом”, афілійована з російським холдингом ВАТ “Силові машини”, а її фактичним власником є ​​Олексій Мордашов, при цьому він сам, та «Силові машини» включені до списків санкцій РНБО.

Раніше повідомлялося, що Уряд затвердив «Турбоатому» фінансовий план.

Також ми писали й про таке: у квітні «Електроважмаш» хотіли продавати «з молотка».

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу