Рада збільшує відповідальність за підробку автономерів

Поділитися:

14 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 3301 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо вдосконалення законодавства в сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом».

Законопроектом пропонується викласти в новій редакції статтю 290 Кримінального кодексу, згідно з якою посилюється відповідальність за підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера транспортного засобу, яким незаконно заволоділи. За таке правопорушення пропонується ввести штраф від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.

За ті самі дії, вчинені організованою групою або злочинною організацією, передбачено позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з конфіскацією майна.

Ідентифікаційний номер ТЗ – це номерна панель з ідентифікаційним номером ТЗ, номери (номерні таблички) двигуна, кузова чи шасі (рами) транспорту.

Раніше ми писали, що покарання за викрадення автомобіля посилять, також змінюють покарання за порушення ПДР.

 

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу