Рада розгляне ініціативу Президента підвищити мінімалку до 5 тис. гривень

Поділитися:

6 серпня Володимир Зеленський внесе законопроект про підвищення мінімальної заробітної плати до рівня 5000 грн вже з вересня цього року. Так повідомляє заступник голови Офісу президента Юлія Ковалів. Заступник назвала це початком підвищення соціально-економічних гарантій працівників в Україні.

Фінансуватися ця ідея буде за рахунок коштів, які будуть зекономлені на обслуговуванні держборгу країни, а розглянути цей законопроект Верховна Рада України зможе вже на позачерговому засіданні, яке відбудеться 15 серпня.

Також вона нагадала про підвищення «мінімалки» до 6000, а потім до 6500 в наступному році.

Питаннями оподаткування зарплат будуть комплексно займатися Міністерство фінансів і Міністерство соціальної політики, оскільки Єдиний соціальний внесок наповнює як бюджет, так і Пенсійний фонд.

Нагадаємо, в Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України підготували проекти постанов Кабінету міністрів, суть яких полягає в збільшенні оплати праці працівників бюджетного сектора. Мінімальна ставка і розмір заробітної плати збільшаться на 37%.

Також за даними Державної служби статистики, середня місячна зарплата по Україні в сільському, лісовому і рибному господарстві в липні 2020 зросла до 9508 гривень. Це на 6,1% більше в порівнянні з травнем цього року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу