Поліція має намір масово використовувати камери відеофіксації

Поділитися:

Незабаром поліцейські дорожні сили України будуть дуже масово фіксувати порушення правил дорожнього руху водіями за допомогою камер автоматичної відеофіксації. Про це повідомляють українські автоЗМІ з посиланням на пост міністра інфраструктури України в соціальній мережі Facebook.

За словами міністра, його відомство вже купило 220 найновіших камер автоматичної відеофіксації порушень ПДР водіями. Всі ці технічні засоби будуть передані міністерством інфраструктури колегам з міністерства внутрішніх справ. Крім цього, як уточнив міністр, комп’ютерне забезпечення для камер відеофіксації теж закуплено і готово до дії.

Планується, що ці додаткові 220 відеокамер поставлять на дорогах України до закінчення 2020 року. Ставити їх будуть у всіх областях України та особливо на ділянках доріг з підвищеною аварійністю.

Уточнюється, що поліція вже отримала від міністерства інфраструктури 51 комплект комп’ютерної техніки, за допомогою якої й керуються відеокамери. Всього міністерство витратило на комп’ютерну техніку один мільйон сімнадцять тисяч гривень.

Автомобільні ЗМІ нагадують, що українських водіїв, крім вищезгаданого, вже “здивували” підвищенням вартості бензину і газобалонного обладнання, а також “фантомними” дорожніми патрулями, у яких є техзасоби для вимірювання точної швидкості автомобілів, що рухаються.

Нагадаємо, за один тиждень початку серпня 179 автомобілів потрапили в об’єктив камер відеофіксації, як порушники правил швидкісного режиму.

Також на початку другої декади вересня пройшло 100 днів з тих пір, як почали працювати камери автоматичної автофіксації порушень дорожньо-транспортних пригод. За цей час було вислано близько 800 тисяч штрафів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу