Після підвищення мінімалки на українців чекають нові пенсії

Поділитися:

Розмір пенсії в Україні не пов’язаний з мінімальною зарплатою, а також стажем роботи безпосередньо, проте непрямий зв’язок є.

Існуючі міжнародні стандарти вимагають того, щоб пенсія в державі відповідала сумі, що становить 40% мінімальної зарплати. У зв’язку з новим законопроєктом, поданим президентом України Володимиром Зеленським, пенсія може стати нижче необхідних параметрів.

Йдеться про законопроєкт, який може бути прийнятий незабаром. У ньому йдеться про підвищення мінімального прожиткового мінімуму з 1 грудня 2020 року. Це також спричинить підвищення мінімальної зарплати, а пенсія буде становити не більше 35,4% від неї. У перекладі на мову цифр сума мінімальної пенсії становитиме мінімум 1769 гривень.

У нинішній момент пенсіонери отримують (щонайменше) 36,2% від мінімальної заробітної плати. Зокрема після липневого підвищення сума мінімальної пенсії в Україні становить 1712 грн.

Раніше повідомлялося про новий метод видачі пенсій, який незабаром з’явиться в Україні. Йдеться про те, що всі необхідні документи можна буде подати та отримати в форматі онлайн, без необхідності відвідувати Пенсійний фонд.

Також ми писали і про те, що середній показник пенсійних виплат в червні 2020 року складав 3 200.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу