Підприємці Польщі просять уряд скасувати карантин для українців

Поділитися:

Скасувати карантин для працівників зі Східної Європи просять в Польщі. Так, уповноважений з питань малих і середніх підприємств Адам Абрамович звернувся до віце-прем’єра Польщі Ядвізі Емілевіч з офіційним листом.

Відомо, що перш за все скасування карантину стосується найманих працівників з України та Білорусі, так як через брак робочої сили польські підприємці виявилися в невигідній ситуації. На сьогодні представники польського бізнесу відчувають суттєві проблеми з працевлаштуванням іноземців, оскільки змушені чекати зайві 10 днів, поки люди, які перетнули кордон, відбудуть карантин. Крім того, є й інші незручності.

“Працівники, які їдуть на вихідні додому, наприклад, в Україні або Білорусь, після перетину кордону не можуть повернутися на роботу в Польщу без відбуття карантину», – зазначає чиновник.

Слід зазначити, що лист Адама Абрамовича було відправлено 9 вересня. Реакція уряду поки невідома.

Нагадаємо, що в період з січня по червень 2020 року посольства Польщі видало українцям 270 360 віз. Показник менше на 44,2 відсотка, ніж за перше півріччя 2019 року.

За відомостями Міністерства закордонних справ Польщі, країна видала громадянам України 269 тисяч 875 віз типу D. Також наші співвітчизники отримали 485 шенгенських віз (тип С).

Раніше повідомлялося, що нова хвиля коронавірусу може стати прямою загрозою для тих українців, які зараз намагаються отримати візи для заробітку за кордоном. У разі нової атаки пандемії, швидше за все їм буде відмовлено у виїзді, як повідомляє президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування для ЗМІ.

При цьому фахівець запевнив, що аналогічні хвилювання ніяк не потурбують тих громадян, які вже встигли виїхати на роботу за межі України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу