Підприємці під Радою проводять «Податковий майдан»

Поділитися:

Підприємці проти фіскалізації. Під Радою вже вкотре мітингують представники малого бізнесу. Акцію цього разу назвали «Податковим майданом». Вимагають захистити спрощену систему податкування та звітності. Про це розповіли журналісти «Першого Ділового».

Піжприємці, які прийшли під будівлю ВРУ, стверджують, що станом на зараз фактично знищується бізнес. Так станеться, коли нові закони з 1 січня 2021 року набудуть чинності. Йдеться про закони, якими встановлюється тотальна фіскалізація. 90% підприємств підпадають під фіскалізацію, вони вимушені будуть припинити діяльність, бо виконати умови всіх законів просто не зможуть.

Довідка: законопроект, який набуває чинності з початку року, передбачає обов’язкове введення реєстраторів розрахункових операцій для фізичних осіб-підприємців. Це аналог касових апаратів у смартфоні. Однак підприємці критикують цю урядову ініціативу не лише через додаткове бухгалтерське навантаження, а й через брак технічних можливостей у мікробізнесу з сіл.

Підприємці вимагають відтермінувати введення касових апаратів для фопів. Верховна Рада може це зробити у вівторок 17 листопада. Нардепи розглянуть відповідний законопроект у повторному першому читанні. Попередня спроба виявилася невдалою, адже не знайшлося потрібної кількості голосів. Однак деякі народні обранці переконані, що прийняття законопроекту необхідне.

У тексті законопроекту пропонувалося дозволити не використовувати касові апарати платникам єдиного податку другої-четвертої груп незалежно від виду діяльності, якщо їх річний дохід не перевищує мільйон гривень. Якщо ж річний дохід ФОП перевищує мільйон гривень, то для них використання касових апаратів є обов’язковим.

Окрім фіскалізації, підприємці вимагали й скасування карантину вихідного дня. Наголошували, що він призводить до непоправних збитків і може поховати український малий та середній бізнеси.

Один з експертів, який був гостем студії «Першого Ділового», висловив свою думку стосовно того, як проводиться фіскалізація в Україні. Вона проводиться неграмотно, з підвищенням тиску та навантажень на малий та середній бізнес.

Також ми писали й про те, що Кабмін анонсував інструменти для підтримки бізнесу на карантині.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу