Пенсія від стажу не залежить

Поділитися:

В Україні розмір страхового стажу майже не впливає на обсяги пенсійних виплат, а лише дає українцям право бути пенсіонерами. На даний момент в країні існує певна формула нарахування пенсійних виплат, як передає прес-служба ПФУ.

Так, пенсії нараховуються в такому порядку: середні виплати по зарплаті за останні три роки множаться на співвідношення зарплати кожного окремого пенсіонера до середньої.

Далі, отримане число варто помножити на сам страховий стаж і після цього здійснити ще одне множення на потрібний коефіцієнт в значенні 1%.

Іншими словами, стаж зовсім незначно впливає на суму пенсії. Адже якщо брати цей розрахунок, то той пенсіонер, який отримує пенсію з 2011 року, при низькому рівні заробітку, за 20 років стажу отримає лише 1712 гривень.

Тому в країні часто і складається ситуація, коли українець відпрацьовує сорок років стажу і вище, але в підсумку стикається з вкрай маленькою пенсією.

Однак тут потрібно врахувати, що в цих ситуаціях уряд передбачає певну надбавку, яка дотягує суми виплат до мінімальних значень в 2100 гривень.

Нагадаємо, що за заявою фахівців Пенсійного фонду України, через брак грошей для гідних виплат кожному пенсіонеру, уряд збирається внести зміни в систему пенсійного забезпечення.

Також Пенсійний фонд розробив і впровадив нову сервісну послугу – автоматичне призначення пенсії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу