Одержувачів соцдопомоги перевірять з наступного року

Поділитися:

В Україні планують ретельно перевіряти всіх тих, хто претендує на отримання соцдопомоги від держави. Про це повідомив Денис Улютін, перший заступник міністра фінансів. Це пов’язано з випадками свідомого обману органів соцзахисту. Зокрема, люди, які отримують соцдопомогу, можуть при цьому мати квартири, що здаються в оренду, жити на широку ногу, відпочивати закордоном.

Денис Улютін розповів, що перевірки будуть проводитися шляхом звірки даних з різних баз та реєстрів. Важливо, щоб людина і насправді підпадала під категорію, що потребує підтримки, а не тільки робила вигляд, що є такою. Першим пунктом перевірки стануть документи — звірка номерів і серій, дати видачі та інших моментів. Обов’язково будуть перевіряти, чи не ввозив громадянин автомобіль в Україну, які джерела його доходів, чи не здійснює підприємницьку діяльність.

Однак юристи дивляться на все це не настільки райдужно і говорять про те, що в процесі перевірок можуть виникати проблеми. В першу чергу вони можуть бути пов’язані з недостатнім рівнем захисту баз даних і реєстрів. Також варто побоюватися того, що перевіряючі можуть перейти межу, що відокремлює законну перевірку від незаконного шпигунства.

Раніше повідомлялося про новий календар підвищення пенсій. Його склали в Мінсоцполітики.

Також ми писали про покарання, яке в недалекому майбутньому очікує нелегальних таксистів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу