Названо головні світові ризики 2021 року

Поділитися:

Опубліковані 10 світових ризиків, з якими, на думку аналітиків, зіткнеться людство у 2021 році. Рейтинг ризиків склала консалтингова компанія Eurasia Group. Три перших ризика аналітики назвали найнебезпечнішими.

Перше місце за небезпекою в рейтингу віддано «розділеній Америці». Це ситуація, за якої кожного нового президента США не визнаватиме половина населення країни. Аналітики пророкують, що поділ Америки почнеться відразу після інавгурації Джо Байдена. На їхню думку, це призведе до рецесії у світовому масштабі.

На другому місці в рейтингу Eurasia Group знаходиться затяжна пандемія COVID-19. На тлі вакцинації, як пишуть аналітики, відбудеться ще більше розшарування суспільства на багатих і бідних. Це призведе до суспільних безладів у багатьох країнах. Крім того, наслідками пандемії стануть скорочення робітників, втрата довіри до влади, боргові кризи у країн, що розвиваються.

А третє місце в рейтингу ризиків консалтингової компанії займає боротьба проти зміни клімату. Ця боротьба, вважають експерти, викличе міжнародну конкуренцію.

Нагадаємо, Конгрес США оскаржить перемогу Байдена.

Також раніше повідомлялося, що Китай може випередити США в рейтингу світових економік.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу