НАЗК не змогло потрапити на «Енергоатом»

Поділитися:

Позапланова перевірка на держпідприємстві «Енергоатом» не відбулася — перевіряючих з НАЗК не впустили на територію. Про це повідомили в пресслужбі Нацагентства.

У НАЗК, зокрема, розповіли про те, що протягом часу отримували інформацію про те, що на «Енергоатомі» можливі порушення. Джерелами такої інформації були як громадські організації, так і ЗМІ, фізичні особи та народні депутати.

Комісія прийшла на об’єкт, але зіткнулася з тим, що на підприємство її не пустили. Тут же був складений офіційний акт про недопуск до перевірки. Він був підписаний в.о. президента підприємства Петром Котіним.

У НАЗК тим часом повідомили про те, що це перший випадок в практиці, коли перевіряючі не змогли увійти на підприємство. Також в агентстві нагадали про те, що при повторних подібних діях буде складено вже адміністративний протокол, в якому опишуть невиконання законних вимог.

Довідка: «Енергоатом» — це оператор усіх діючих атомних електростанцій в Україні. Державна компанія забезпечує понад 50% генерації електроенергії в країні.

Раніше повідомлялося про лист з ЦЕПД (Центру економіко-правових досліджень) про порушення в компанії «Енергоатом». Воно стало передумовою для перевірки.

Також ми писали про те, що з початку 2020 року в НАЗК вже нарахували не менш двох тисяч корупціонерів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу