НАТО посилює охорону кордонів Східної Європи

Поділитися:

Північноатлантичний альянс вирішив посилити присутність у країнах Східної Європи через дії Росії з нарощування військ біля українського кордону. Згідно з інформацією, країни НАТО переводять сили у стан бойової готовності та перекидають додаткові кораблі та винищувачі до країн Східної Європи. Про це заявили у НАТО.

Впродовж останніх днів низка членів Альянсу зробили оголошення про поточні або майбутні розгортання. Данія направить фрегат у Балтійське море та чотири винищувачі F-16 для підтримки місії НАТО в Литві. Іспанія відправляє кораблі для приєднання до військово-морських сил НАТО та розглядає можливість відправлення винищувачів до Болгарії.

Франція висловила готовність направити війська до Румунії, Нідерланди у квітні відправлять до Болгарії два винищувачі F-35, а також переведуть один корабель та наземні підрозділи до резерву сил реагування НАТО. США також дали зрозуміти, що розглядають можливість збільшення військової присутності у східній частині Альянсу.

«Я вітаю союзників, які надають додаткові сили в НАТО. НАТО продовжить вживати всіх необхідних заходів для захисту всіх союзників, у тому числі шляхом посилення східної частини Альянсу», — заявив генеральний секретар НАТО.

Нагадаємо, в Україну прибула летальна допомога зі Сполучених Штатів. Йдеться про першу доставлену партію додаткової військової допомоги від США.

Також ми писали, що Україна отримає від Канади кредит на 120 мільйонів канадських доларів, що будуть виділені на економічну стабільність на тлі ситуації з Росією, пишуть ЗМІ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу