На українських дорогах щодня гине по 10 чоловік

Поділитися:

Вимушеним і необхідним кроком вважає прийняття законопроекту про посилення відповідальності за нетверезе водіння радник міністра внутрішніх справ

За словами радника, ситуація поки є критичною, щодня на дорогах гине не менше 10 осіб, а з початку цього року обірвалося життя 1482 людини. А по розширенню повноважень поліції, то радник міністра вважає, що це торкнеться тільки порушників.

«У нас є велика кількість смертей на дорогах з тим треба щось робити. Тут йдеться про те, що ми зараз піднімемо права поліцейським, а не порушувати не пробували? Чи не сідати за кермо в нетверезому стані. Коли ми говоримо про хабарі за п’яне водіння: якщо людина тверезий, за що хабар буде платити? », – зазначив радник міністра.

За його словами, буде посилання відповідальності адміністративного характеру або кримінального – не суттєво. Головне, що покарання було незворотнім. Що стосується таких нововведень, як, наприклад, огляд водія поліцейським на стан сп’яніння без свідків, радник не вважає це порушенням прав, адже завжди можна провезти незалежну експертизу.

«Якщо на місці перевірка драгера показує, що водій не згоден з результатами, то треба їхати в медичний заклад, проводити лабораторні аналізи, підтверджувати або не підтверджувати. І якщо людина дійсно нетверезий, говорити про хабарі або розширення прав поліцейських недоречно », – підкреслив чиновник.

Ми вже писали, що Верховна Рада України від 13 липня прийняла в першому читанні законопроект №2695, яким вводиться комплекс заходів для забезпечення невідворотності покарання за керування в стані сп’яніння, Рада посилила відповідальність за порушення ПДР.

 

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу