На світовому ринку комп’ютерів – дефіцит через пандемію

Поділитися:

Через пандемію коронавірусу, попит на засоби віддаленої роботи продовжує залишатися стабільно високим. Експерти прогнозують, що в 2021 році ситуація з доступністю персональних комп’ютерів і планшетів не покращитися.

Відомо, що для ринку ПК піковий попит спостерігався в 2008 році, коли він відповідав 300 млн проданих систем, а потім обсяги реалізації планомірно рухалися до позначки в 250 млн ПК.

За словами фахівців, до кінця 2021 року в активному користуванні по всьому світу будуть знаходитися 1,77 млрд персональних комп’ютерів і планшетів, тоді як в 2019 році їх кількість не перевищувала 1,64 млрд штук.

Принцип «один пристрій на одне домогосподарство» перестав працювати, коли кожному члену сім’ї потрібен був свій ноутбук або планшет для роботи або навчання під час пандемії.

Слід зазначити, що персональні пристрої стали еволюціонувати відповідно до вимог нового часу. Вони обзаводяться більш якісними камерами і акустичними системами для роботи в режимі відеоконференції, поширення набувають вбудовані стільникові модеми.

Крім того, додаткові функції полегшують процес авторизації з використанням біометричних даних або дозволяють відключати камери в ті моменти, коли вони не потрібні.

Нагадаємо, що в Сполучених Штатах Америки понад 250 американських компаній постраждали від кібератак з боку Російської Федерації. Про це повідомляє The New York Times.

За даними ЗМІ, масштаби інформаційного втручання Росії в американські установи і компанії могли бути набагато гіршого і в п’ять разів небезпечніше від поточного результату.

Раніше повідомлялося, що дефіцит на світовому ринку електроніки може протриматися до 2022 року. З початку пандемії попит на електронні гаджети стрімко виріс. На тлі дистанційного навчання та роботи більше стали купувати персональні комп’ютери, ноутбуки і планшети.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу