На монетизовані бебі-бокси передбачили 1,2 млрд гривень

Поділитися:

Пілотний проект «Пакет малюка», який не так давно був монетизованим, стартував з 1 вересня в новому вигляді. За кілька днів карту банку для отримання грошей замість бебі-боксу отримали понад 1000 осіб. Це спеціальна соціальна карта.

На реалізацію цього проекту держава виділила близько 1,2 млрд гривень. Цікаво, що скористатися цією соцдопомогою зможуть не тільки громадяни України, а й іноземні громадяни, а також громадяни без громадянства, у яких народилася дитина на території України у 2020 році. Для оформлення соцдопомоги потрібно спочатку відкрити карту в Приватбанку.

Після цього потрібно разом з карткою звернутися в Управління соцзахисту з документами — свідоцтвом народження малюка, довідкою про те, що бебі-бокс отриманий не був (зазвичай його видавали в пологовому будинку), а також ідентифікаційним кодом матері.

Гроші з цієї картки можуть бути заплачені тільки за дитячі товари, товари для породіль. Також в Мінсоцзахисту перераховують перелік магазинів, в яких можна придбати товари для малюків за допомогою даної карти.

Раніше повідомлялося про те, що в країні почалися перевірки отримувачів субсидій.

Також ми писали про те, що українці будуть більше платити за собак і котів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу