На кордоні з Угорщиною – затори

Поділитися:

У Державній прикордонній службі України заявили про затори на контрольно-пропускних пунктах на кордоні між Україною та Угорщиною. Так, всім охочим перетнути українсько-угорський кордон доведеться чекати мінімум 2:00 на в’їзді з боку прикордонного переходу в КПП Захонь, але в КПП “Лужанка” ситуація не краща.

Причиною ускладнення ситуації з заторами на кордоні стало те, що 10 листопада Угорщина посилила обмеження для в’їзду іноземців в нічний час. Це вплинуло на пункти перетину кордону. Так, за станом на 14 листопада на переході Берегшурань – Астей (КПП “Лужанка”) подорожуючим доводиться чекати понад дві години. У зворотному напрямку перетин кордону займає близько півгодини.

Крім цього, угорська поліція постійно проводить перевірки. Так, після 19:45 через кордон будуть пропускатися тільки ті люди, які забронювали готель і можуть дістатися до нього до 20:00 за середньоєвропейським часом. В іншому випадку громадянам буде відмовлено у в’їзді на територію Угорщини.

Нагадаємо, що в Будапешті підтвердили факт втручання угорської сторони в місцеві вибори в Закарпатській області. Також така заява була зроблена і в МЗС України – в ньому, зокрема, йдеться про те, що українців закликали голосувати за партію угорців, яка називається Товариство угорської культури Закарпаття.

Раніше повідомлялося, що повний локдаун з 17 листопада збираються ввести влади Австрії. Відомо, що вже зараз в державі діє комендантська година: виходити з дому з 20:00 до 6:00 без поважної причини заборонено.

За словами місцевих політиків, такі обмеження пересування людей не особливо допомагають стримувати зростання кількості заражених коронавірусів жителів.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу