МВС стверджує, що водійські права купити неможливо

Поділитися:

У Міністерстві внутрішніх справ України хочуть посилити механізми, які заборонили би купівлю водійських прав, адже раніше в країні в рази зросла кількість фальшивих водіїв. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як вказали в міністерстві, через п’ять років безперервної боротьби з корупціонерами МВС вдалося впровадити проект, завдяки якому можна відстежити здачу іспиту на водіння транспорту майже по відношенню кожного водія.

Також в країні тепер є можливість здати тест на водіння “онлайн”.

“За останні п’ять років ми цю проблему побороли. Всі тести ми виклали в інтернет, і кожен бажаючий може їх сто разів пройти. Це треба бути дуже дурним товаришем, щоб не впоратися з цим. А з минулого року ми ввели новий проект, в кожній машині екзаменатора є відеокамера, і зберігається запис того, як людина здає на права“, – йдеться в повідомленні МВС.

Крім цього, в міністерстві анонсували, що тепер українцям доведеться більш тривалий час посидіти за кермом для того, щоб отримати права.

Вказується, що якщо зараз норма приблизно 20 годин, то в подальшому цей показник підніметься до 80, як це зараз прийнято серед провідних країн Європи. Наприклад, в Швеції така норма доходить до ста годин.

Відзначимо, що з 1 червня в Україні стартувала нова система відеофіксації порушень ПДР, проте українці залишилися не дуже задоволені її результатами.

Тим часом, в Україні з’явиться альтернатива камерам відеофіксації, яка буде працювати за алгоритмом автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху в мобільному додатку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу