МОЗ провів нове епідемічне зонування

Поділитися:

У Міністерстві охорони здоров’я України в черговий раз переглянули області щодо епідемічного зонування територій за відповідними колірним маркерами. Про це повідомляє міністр охорони здоров’я України в рамках свого останнього брифінгу.

Нагадаємо, що в Україні офіційно існує чотири кольори, які характеризують рівень епідеміологічної безпеки в тому чи іншому регіоні. Це зелений, жовтий, помаранчевий і червоний.

За рішенням останнього засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановлення рівнів епідемічної небезпеки поширення СOVID-19 с, з так званої “червоної зони” вийшли такі області, як Івано-Франківськ, Коломия, Ізмаїл та Тернопіль.

При цьому у своїй заяві міністр окремо відзначив місто Тернопіль, заявивши, що він балансує на межі червоного рівня.

“Хочу підкреслити, що в місті Тернопіль, станом на сьогодні, захворюваність в 4,97 рази перевищує середню по Україні за останні 14 днів. Тобто, вони дуже близько знаходяться до червоного рівня”, – сказав він.

Нагадаємо, що в пресслужбі Кабінету міністрів України заявили, що з 1 серпня в країні вводять нові правила адаптивного карантину. Всі регіони буде розділено на чотири зони.

Відомо, що зміни в статусі тієї чи іншої області буде ґрунтуватися на рішенні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке приймається за поданням головного державного санітарного лікаря регіону.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу